Намирането на най-добрия, гей ориентиран плаж в света плаж в света може да бъде едно малко предизвикателство.

За щастие ние обиколихме най-добрите от най-добрите и открихме 11-те най-добри гей ориентирани плажа в света. Така, че стягайте куфарите, не забравяйте и костюма за рождения ви ден и нека обиколим отново тези гей-приятелски настроени дестинации с техните страхотни гей-плажове.

За намирането на идеалния плаж трябва сериозно планиране и отнема доста време. На това пътешествие ще започнем и ще свършим на едно легендарно място, намиращо се във всеки гей-градски водач, град Ситжес.

И така, нека започнем..

1. Playa De Las Balmins, Ситжес, Испания

Shutterstock

Само на няколко минути от сърцето на приятелски настроената дестинация – град Ситжес, плажа Playa de Las Balmins се намира на няколко минути от емблематичния хотел Parrots. Въпреки, че е етикиран като нудистки плаж, много хора от различни среди се наслаждават на слънцето, както чисто голи, така и в бански костюми.

2. Maspalomas, Гран Канария

Shutterstock

Започвайки от фара на Маспаломас, най-добрият нудистки гей плаж се намира на седем плажни бара. Въпреки това, плажните пясъчни хълмове създават отделни секции, където хората могат да се насладят на слънцето, облечени единствено в слънчеви лъчи. Сериозният плюс на тази дестинация е, че предлага на туристите топъл климат през цялата година.

3. Club Orient Beach, St. Martin

Shutterstock

Въпреки, че официално не се води като гей плаж, това място е гей-приятелски настроено и облеклото е по желание. Отпуснете се върху тропическите пясъци на Карибите и се насладете на приветстващата компания на смес от хора от Америка и от местното население на острова.

4. Haulover Beach, Флорида

Shutterstock

Намира се на северният край на натуралната, незастроена зона и е в близост до Маями и Фт. Лоудърдейл. Плажът Хауловър предлага изобилие от слънчеви бани от топлото флоридално слънце. Всъщност, Хауловър е единственият правен нудистски плаж в щата Флорида, но законите забраняват сексуалната активност, затова я пазете.

5. Hippie Hallow Austin, Тексас

Shutterstock

Въпреки, че това не е крайбрежен гол плаж, този гей-приятелски настроен район привлича хиляди до езерото Травис през пролетта и лятото. Много знаци съветват правилата на плажа, които забраняват достъпа на непълнолетни и вкарването на стъклени изделия, както и сексуалната активност там. От всички гей-приятелски настроени дестинации в този списък, Хипи Халоу определено се вписва странно, тъй като се намира в сърцето на щата Лоун Стар.

6. Baker Beach, Сан Франциско, Калифорния

Shutterstock

Известна като основна гей дестинация за пътувания в Сащ, Бейбър Бийч дава възможност на туристите да се наслаждават на слънцето без топлина. Не забравяйте, че тази област е известна с по-ниските си температури, така че носете и одеяло за плаж. Задължително посетете улица Кастро, която е само на няколко минути от плажа. Ако се чувствате авантюристични след като сте се забавлявали на нудисткия плаж, проучете и бреговата пътека.

7. Black’s Beach, Сан Диего, Калифорния

Shutterstock

Въпреки, че ще трябва да се разходите чак до Black’s Beach, това е най-полупярният гей-приятелски настроен нудистки плаж в Америка. Също така, тази област е известна, че привлича много делфини, така че може дори да се срещнете с едно от тези нежни морски същества.

8. Little Beach, Хаваи 

Shutterstock

Разположен в държавния парк Makena, Little Beach привлича различни хора. Ако излезете отстрани на плажа ще намерите най-популярната област за общността на ЛГБТ хората.

9. Lady Bay Beach, Сидни, Австралия

Shutterstock

Какъв списък от популярни нудистки гей плажове би бил, ако не споменем и земята под земята? На австралийският плаж облеклото не е задължително, даже подканва да го няма. Големите, плоски камъни по брега го правят отлично място за загряване след като прекарате времето си в океанската вода.

10. Laurent-Eze, Франция

Shutterstock

Сгушен сред красивата крайбрежна улица Cote d’Axur, хотел St. Laurent-Eze приветства гей пътешественици, търсещи открит плаж за слънчеви бани. Всъщност гей плажът Св. Лорен-Езе преминава от пясък и камъчета до големи скали, за да се избегне получаването на пясък на определени места. Този плаж е относително изолиран. Планирайте носенето на храна, вода и всичко останало, от което може да се нуждаете на плажа.

Както обещахме, ще завършим там, откъдето започнахме цялото това пътуване..

11. Playa del Muerto, Ситжес, Испания

Shutterstock

Ако посетите Playa del Mas Balmins, то трябва да проверите и Playa Del Muerto. Направете кратка разходка на около 50 минути пеша от град Ситжес, за да разгледате и този плаж. За разлика от Playa del Mas Balmins, Playa Del Muertoе определен като изключителен нудистки гей плаж, но камъчетата на пясъка могат да бъдат неудобно, така че си носете одеяло или плажна кърпа. Районът разполага с малък бар, който утолява жаждата на туристите в средиземноморското слънце.

Източник: gayety.co