Изпълнителният директор на световния IT гигант “Apple” разкри пред „Блумбър Бизнесуийк”, че е гей и  се чувства горд с този факт.

„Нека бъда ясен: горд съм, че съм гей и считам това за един от най-големите дарове, които Бог ми е дал”, заяви той. Тим Кук споделя, че голяма част от служителите във фирмата са наясно с неговата сексуална ориентация и не се отнасят към него по различен начин. 
Кук разказва, че не е взел решението да се разкрие лесно, защото личният живот е нещо много важно за него, но възможността да даде пример и да подкрепи и вдъхнови равенството е още по-важно.

„Не считам себе си за активист, но осъзнавам колко много съм се възползвал от жертвата на други хора. Ако фактът, че изпълнителният директор на „Apple” е хомосексуален, може да помогне в борбата на някой, който се опитва да открие себе си, или да донесе утеха на всеки, който се чувства сам, или да вдъхнови хората да настояват за тяхната равнопоставеност, тогава компромисът за личния ми живот си струва.”.

Технологичният гигант “Apple” от дълги години подкрепя равенството и многообразието. Дори тази година компанията участва в гей-прайда в Сан Франциско.

 

Източник: huge.bg