1

Поредно обсъждане за „правилната“ и „неправилната“ страна на сексуалната ориентация се проведе в пленарна зала, след като парламентът трябваше да гласува допълнения към Закона за защита от дискриминация.

Корекциите се правят, за да се синхронизира българското законодателство с европейските правила. Към забраната на обиди и дискриминация по полов признак да се добавят и случаите, в които личността е преминала през процедура по смяна на пола.

В крайна сметка, обсъждането бе отложено за друг ден.

Текстовете предизвикаха традиционно остра реакция от страна на „Атака“. Той призова колегите си да не приемат подобен регламент, защото българското общество е консервативно и не е съгласно с европейските правила.

„Малко по малко – обида за някого, който си е сменил пола. Защо? Защото такава била директивата? Такава била директивата от Брюксел, оттам ни нареждат по телефона, също като „Ало, ало, Москва – слушаме“, „Ало, ало, Брюксел – слушаме“. И изпълняваме в нашето общество, което е много консервативно“, каза зам.-председателят на ПГ „Атака“ и допълни:

„Такива са евроатлантическите ценности. И ние? Няма как! Евроатлантическите ценности са да бъдем двойни, може би, тройни, лесбийки, педерасти“.

Битката срещу новите правила изправи на трибуната и проф. Станислав Станилов от „Атака“, който направи реверанс към ДПС: „Колеги от ДПС, когато се говори за морал, ние сме заедно.“

Източник: offnews.bg