Най-големият гей клуб в Москва скоро ще затвори врати за дорбо, след като е жертва на множество вандалски атаки, включващи стрелба, насилие и употреба на упойващ гас.

Според Queerussia, Central Station club, който е най-големият гей клуб, скоро ще затвори врати за добро, след като собственика Андрей Лисченски подаде оставка като поста изпълнителен директор, по-рано тази година.

Клубът преживя огромен брой атаки през последната година, включително и стрелби, употреба на отровен газ, както и групова атака от около 100 мъже.

Лисченски, по-рано заяви, че нито от подадените (около 30 на брой) жалби към Московската полиция не е получила отговор за разследване. Всички жалби били отхвърлени. 

Обявявайки оставката си по-рано тази година, той заяви “Аз съм в оставка от работата си като главен изпълнителен директор на Central Station Club от 1-ви февруари 2014 година. Уморих се от борбата. Това е като борба срещу вятърна мелница.”

“Прекарах 3 незабравими години на тази работа като главен изпълнителен директор на най-големия гей клуб в страната. Преживях атака на офиса на местната прокуратура, опожаряване на колата ми, борба срещу нападателите… Това бяха едни от най-интересните преживявания на работата ми в най-добрия клуб от тази категория.”, казва Лисченски.

След оставката си, Лисченски смятал, че клубът ще намери ново ръководство и ще продължи, но собственикът Илия Абатуров потвърди, че за сега ще бъде затворен за добро.

Представителите на наемодателите обвиняват решението от страна на Московския арбитражен съд въпреки, че според разрешителното на клуба се налага да работи до 2017-та година.

Източник: pinknews.co.uk

Превод от английски език: someonebg