Преди една година, една късна вечер в Санкт Петербург мъж нападна две жени в полупразен вагон от метрото. Мъжът събори едната жена на земята и започна да я рита, а другата я засили с лице към прозореца. Той им крещеше: “Защо не сте с рокли? Защо сте с мъжки прически. Проклети лесбийки!”

Никой от останалите пътници във вагона не се притекъл на помощ на двете жени. Едва когато метрото спряло на станцията и вратите се отворили, млада жена извикала за помощ на полицаите, които случайно били там на платформата. Органите на реда отвели мъжа и двете жертви в полицейския участък, който бил разположен в самата метростанция. След проведен разпит обаче, полицаите пуснали мъжа без да му направят нищо и се обърнали към жените с думите: “Ние не толерираме сексуалните извращения в този град!”

Всъщност, Санкт Петербург наскоро придоби международна известност като столица на хомофобията. Това е първият град, който прие закон, забраняващ разпространението на хомосексуалността между тийнейджърите. По този закон беше съдена и поп иконата Мадонна, веднага след като на нейн концерт през август 2012 в Санкт Петербург тя каза няколко мили думи от сцената в подкрепа на гей обществото. Разбира се, Мадонна не отвърна на призовките и беше съдена задочно.

Първоначално делото беше разглеждано като изолирано събитие, но то предизвика голям интерес в медиите. В рамките на няколко месеца, Държавната дума прие федерален закон базиран на законодателството в Санкт Петербург. Русия е на път за национално търсене на хомосексуалисти и други членове на ЛГБТ членове, като на лов за вещици.

Законодателите са убедени, че този закон е нужен за предпазване на младото поколение. Те основават искането си на твърдото убеждение, че пропагандата кара младите да се превръщат в хомосексуалисти. За тях тези хора са втора класа граждани, недостойни за обществото. В интервю един от депутатите от Държавната Дума казва: “По този начин ние спасяваме децата от хомосексуализъм!”

Нещо повече, група от родители в Москва, написали писмо до органите, в което заклеймили, че учител от местното училище бил гей. Те настоявали, че в крайна сметка учениците от това училище трябвало да бъдат защитени от гей пропагандата.

Местните вестници публикували писмото и започнали разследване дали този учител участва в гей пропаганда или директно съблазнява учениците си. Нито едно от твърденията не било доказано, но преподавателя бил принуден да напусне работа и да се премести в друг град.

Депутатите приели този “анти-гей” закон се сблъскали с малка група от ЛГБТ активисти, които се противили пред Държавната Дума. За никого не е изненада, че протестиращите били нападнати от тълпа, в която имало жени, държащи икони, мъже с казашки камшици и – колкото и странно да е – имало и деца. /снимков материал под статията/

Какво се случи след това. Ортодоксални възрастни хвърляли на земята протестиращите и призовавали децата да ги ритат. Възрастните раздавали на децата презервативи пълни с изпражнения и урина. Смеейки се, младежите хвърляли кондомите по протестиращите. Псувайки и проклинайки активистите, групата защитници на “нормалното” подгонили гейовете, които били принудени да бягат повече от километър.

Странно е как руското морално мнозинство се опитва да защити морала на по-младото поколение и да ги спаси от хомосексуализъм!

Ето няколко снимки от протеста:

Източник на снимките: avmalgin.livejournal.com
Превод на статията от английски език: someonebg

Вие смятате ли това за нормално поведение в 21 век?
Ще се радваме да чуем вашите мнения. Моля напишете ги като коментари под статията.