След злобна хомофобска атака, гей мъж не може да отвори едното си око.

Брендан, 36 годишен, е бил наречен “шибан п*дал” преди да бъде ударен в лявото око.

Мъжът не помни останалата част от атаката. Случката се разиграва във Виктория, Австралия. Брендан губи съзнание при удара. Той е със сериозни наранявания по ребрата, черепа и очите.

В деня на независимостта на Австралия, в ранните часове на 27 януари, трима мъже са го следили отблизо преди да започнат да го удрят многократно, съобщава полицията.

На пресконференция, медицинския работник казва, че Брендан си е припомнил само “един здрав удар в лявото ми око”, но според травмите, които има – далеч не е само един удар в окото. След атаката мъжът е със счупени ребра, фрактури на няколко различни места по черепа и не може да отвори лявото си око около 3 седмици.

Въпреки, че само лявото око остава затворено за известно време, зрението и на другото око е нарушено. Брендан се е върнал за постоянно на работа няколко месеца по-късно.

За да се оправи напълно зрението на пребития мъж е необходима лазерна корекция на очите, тъй като в момента двете очи не “работят” еднакво.

Брендан споделя, че не иска тази негова случка да повлияе на хората и те да останат затворени вкъщи и да се страхуват да излезнат, а напротив – иска те да излязат навън и да се радват на живота си!

Той не се страхува да бъде себе си! Проблемът на хомофибите си е техен проблем, не негов, казва той.