porn-keys-computer

Според резултатите от американско изследване, колкото повече порнография употребяват хетеросексуалните мъже, толкова по-склонни са да подкрепят равенството в брака.

Screenshot_2

Communication Research, един от журналите на авторитетното американско научно издателство Sage Publicationsпубликува изследване, според което обемът консумация на порнография сред хетеросексуалните мъже успешно прогнозира нивото им на подкрепа за еднополовите бракове.

Според авторите, връзката между количеството гледано порно и подкрепата да гей браковете се дължи на това, че този жанр отваря съзнанието на мъжете към „нетрадиционни сексуални ситуации”, като гей секса.

„Изследването ни показва, че колкото повече порнография гледат хетеросексуалните мъже, особено слабо образованите, толкова по-подкрепящи са те спрямо еднополовите бракове”, заявява Пол Райт, асистент-професор в университета в Индиана.

„Порнографията заема индивидуалистична, неосъдителна позиция спрямо всички видове нетрадиционни сексуални поведения, а отношението към еднополовите бракове е в силна връзка с отношението към еднополовия секс. Ако хората вярват, че другите трябва да решат сами за себе си дали искат да практикуват еднополов секс или не, ще смятат и че хората трябва да решат сами за себе си дали искат или не да се женят за партньор от същия пол. Предвид че част от сексуалните нагласи на хората се оформя от медиите, които потребяват, е логично потребителите на порнография да бъдат по-позитивно настроени към еднополовия брак”.

Screenshot_1

Резултатите от изследването, чийто съавтор е Ашли Рандъл от Аризонския университет, са получени от извадка от 500 души, изследвани в период от 6 години.

„Въз основа на количеството консумирана порнография успешно прогнозирахме покачването на подкрепата спрямо еднополовите бракове с течение на времето”, пишат изследователите.

Източник: GamaNews.bg