Гей мъж от Калгари, Канада, беше нападнат от симпатизантите на Тръмп, в нощта на изборите в Санта Моника, Калифорния.

Филмовият продуцент Крис Бол гледал резултатите от изборите в бар, когато напрежението между поддръжниците на Тръмп и Клинтън се повишава с напредването на нощта.

“Хората започнаха с хомофобски обиди към мен”, каза Крис пред канадското издание на Metro. “Малко се поувлякох в цялата тази история, но нямах намерение да ги провокирам.”

След като по-късно вечерта Бол напуснал сам бара, бива нападнат от група мъже. Единият, от които разбил бутилка от бира в главата му. Крис паднал на земята и загубил съзнание.

gay-man-attacked-by-trump-supporter

“Когато дойдох на себе си, помня че избърсах кръвта от очите си и се обадих на няколко приятели. Те дойдоха, вдигнаха ме и ме закараха в болницата.”, казва Бол.

В болницата Крис получил пет шева на главата си. За щастие нараняванията не са толкова сериозни, колкото изглежда на снимката. “В момента съм жив и в добро здраве, с високо вдигната глава и съм все толкова много гей, колкото преди.”, казва Бил.

Според Бил нападението е било поради омраза, подхранено от пияни хора, които използват Тръмп като извинение за насилието. Той не смята, че този инцидент представлява всички американци, дори не и всички поддръжници на Тръмп, но смята, че ще станат все по-често срещани по време на управлението му.