Тел Авив, най-либералния град в Близкия изток (а някой казват дори и в света), вчера отпразнува своя Gay Pride 2013 с пищен парад по улиците на града, както и с огромно плажно парти. Тази година е надминат рекорда за участници с около 100 000 души, като около 20 000 са чужденци дошли специално заради парада.

Хиляди травестити – голи до кръста,  обсипани с лъскави пайети или с боядисани в цветовете на дъгата лица, ръце и тела, шестваха днес под ритъма на музика в петнадесетия ежегоден гей парад в Тел Авив. Градът е известен като един от най-толерантните в света и е едно от малкото места в Близкия изток, където гейовете могат свободно да ходят хванати за ръка и да се целуват  публично. Наравно с израелците в шествието се включиха и хомосексуалисти от Бразилия, Англия, Русия и много други държави, предаде Асошиейтед прес.

Либералните нрави в Тел Авив са в рязък контраст с тези в разположения наблизо Йерусалим, където мнозинство са ортодоксалните евреи. Там публичните изяви на хомосексуалисти са значително по-скромни, а през 2005 г. там ортодоксален активист наръга с нож трима участници в гей парад, отбелязва информационната агенция.

По повод парада, телавивският кмет Рон Хулдай обявил по израелското военно радио, че  Общинските власти харчат по два милиона шекела (550 хил. долара) годишно за хомосексуална общност в града като се стремят и да привлекат чуждестранни хомосексуалисти като туристи.


 

Източник: http://tv7.bg/

Моля, пишете коментари на КИРИЛИЦА!