fbbb

   Фейсбук вече ще предлага на потребителите си избор от 50 различни термина, с които да обозначат пола си, а не както досега – само мъжки и женски, съобщи АП.

       Забележителната гама от полове цели да улесни избора на транссексуалните потребители на социалната мрежа. Първоначално от нововъведенията ще могат да се възползват около 159-те милиона потребители в САЩ, които ще имат възможността да опишат себе си като “интерсексуален”, “транссексуален”, “двуполов”, “андрогенен”, “смесица от мъж и жена”, “жена, превърнала се в мъж”, “мъж, превърнал се в жена”, “под въпрос” и др.

          “За много хора промените няма да бъдат от значение, но за малцина това е от съществена важност”, коментираасофтуерният инженер на Фейсбук Брил Харисън, който ще се подложи на операция за смяна на пола и ще стане жена. Харисън дори споделя, че ще промени описанието си от “жена” на “трансжена”.
Според Института “Уилямс” към Калифорнийския университет само в САЩ има около 700 000 души, които се определят като “транссексуални”. Терминът обхваща онези, които живеят като хора с пол, различен от този, с който са се родили.

Източник: offnews.bg