Според слуховете, които се носят сред лишените от свобода в Софийския затвор, двамата избягали затворници Владимир Пелов и Радослав Колев са поддържали близки отношения докато са били на “топло”. Говори се дори, че освен съкилийници са били и двойка. Двете лица обитавали една килия и не криели интимната си близост от околните, твърди “Уикенд”, цитиран от “Блиц”.

Радослав Колев влиза в затвора след заплетено убийство на данъчен гей служител. Когато се озовава в Софийския затвор е взет под крилото на Владимир Пелов. Той го прави и свой любовник.

Владимир и Радослав планирали своето бягство няколко месеца, а в началото на годината в МВР е постъпила информация, че рецидивистите обмислят да бягат. Според подадения сигнал, двамата обсъждали с боса на “Килърите” Петър Стоянов, по прякор “Сумиста”, общ сценарий за бягството си.

„Тогава охраната за Сумиста беше засилена, но същите мерки не бяха предприети спрямо Владимир и Радослав. Е, двамата убийци успяха да офейкат…“, коментира източник от Министерството на правосъдието, цитиран от „Уикенд“.