Жена от американския щат Охайо твърди, че лекува хомосексуализъм с ферментирал зелев сок. Срещу жената се води разследвани, заяви щатската прокуратура.

Джулиан Епърли е на 44 години и твърди, че питието може още да забави процеса на стареене, да излекува синдрома на Даун и аутизъм. Също така може да възстанови изгубени органи и крайници. Тя смята, че “ЛГБТ начинът на живот е въжмона мутация на репродуктивната система, която изпраща смесени сигнали до мозъка”. Американката разказва, че коренът на “болестта” е чревен паразит, който се нарича “кандида” и препоръчва да се пие сок, който е кръстила на себе си – сок “Джили”. Напитката представлява комбинация от зеле, вода и сол, която се оставя да ферментира на стайна температура за няколко дни. Американката дори има собствен сайт за каузата – jillyjuice.com

Прокуратурата на щата Охайо съобщи, че по сигнали на разтревожени граждани са започнали разследване срещу жената. Жителите смятат, че твърденията и са налудничеви и причиняват вреда. От прокуратурата са поискали от Епърли да предостави писмена информация, доклади и всякакви доказателства, подкрепящи твърденията, които е публикувала на сайта си и публичните ѝ изказвания.

Експерти коментираха, че теорията на жената е нелепа и тя няма никаква основа в медицинската наука. Питието е потенциално опасно за хора, с някои здравословни проблеми.