Австралийска организация за равенство в брака е съставила великолепна колекция от изображения в чест на любовта на еднополовите двойки. Решихме да споделим тези вдъхновяващи и разчустващи снимки.

„Точно като теб“ е кампания започната от организацията „Австралийско равенство в брака”. Целта е чрез снимки, изобразяващи моменти от ежедневието и взаимоотношенията, да се подчертае как гей и лесбийски двойки съжителстват заедно.

Част от кампанията е изработката на календар за 2014 г. с красиви снимки на еднополови двойки и техните семейства. Организаторите са събрали и снимки чрез своя сайт, което води до наистина красива и впечатляваща колекция от снимки и истории.

Зий и аз сме заедно в продължение на близо шест години. Ще се радваме да имаме възможност да се оженим точно като другите.

Джей и Алекс: „Нашите деца сега са на шест и осем – те се занимават с футбол, балет, плуване, компютърни игри, като всички останали деца. Наричат ни „Мамо“ и „Маменце“ – и за тях и техните приятели, ние сме като всяко друго семейство“.

„Берн и аз се запознахме чрез приятели преди около осем години и бяхме задно в продължение на пет. Женени сме от две години. Решихме да се оженим, когато посетихме семейство във Ванкувър, Канада. Руби се появи през декември 2011, това беше най-великото нещо, което някога се е случвало с нас!“

Джеймс и Майк на първата си годишнина: „Ние никога не сме се чувствали прекалено комфортно с подобни публични прояви, но тъй като позирахме пред камерата, забелязахме, че привличаме доста внимание и усмивки от минаващите. Сърцата ни биеха силно с желанието един ден да бъдем заедно като щастлива двойка. Надяваме се, че една целувка като тази един ден ще ни обедини като съпрузи!“.

Ани и Моник: „Сключихме брак с „незаконна“ красива церемония с приятелите и семействата ни през май 2013 г. Очакваме с нетърпение деня, когато можем да го направим официално“.

Юрген и Алекс: „Къмпинг във високите Австралийските Алпи с любовта на живота ми Юрген и кучето ни Зак“ – споделя Алекс. „Обичаме един и същи неща, като повечето двойки, обаче има едно нещо, което и двамата не харесваме – дискриминацията на основата на сексуална ориентация. Искаме само едно право – да можем да се венчаем заедно в страната, в която сме родени, израснали и обичаме. Нека дискриминацията спре!“.

Релийт и Аманда: „Просто като всяка друга семейна двойка обичаме да прекарваме време на плажа. Дори и кучето ни е винаги усмихнато“.

Сюзън и Таня: „Тази снимка е направена у дома, по време на вечеря с приятели. Влюбени до уши след 23 години съвместен живот. Щастливи, както винаги“.

Трент и Трой с децата си: „Трой и аз сме заедно от 16 години. И двамата искахме деца. През 2010 г. бяхме благословени с тези две деца – Инара и Тейдън“.

Джош и Омар в Париж за първата си годишнина: „Пътувахме до Европа, за да отпразнуваме любов си, защото нашата страна не одобрява „такова“ нещо. Ще се радваме да се „оженим“ в Австралия, защото това е родината ни и я обичаме. Сгодени сме в продължение на шест месеца и възнамеряваме да се оженим, докато смъртта ни раздели!“.

Джони и Пиърс: „Тази снимка е с мен, Пиърс и нашето малко момче Клаус. Снимката е направена на Коледа, у дома, където си прекарахме страхотно с приятели и семейството. Обичам тази снимка, защото тя показва любовта ни един към друг“.

Емили и Тайрин: „Първият ни дом е готов за строеж! Надяваме се, че ще е готов навреме за раждането на първото ни дете!“.

Джилиан и Рейчъл: „Това е заснето на сватбения ден по време на подписването на сертификата. Нашата дъщеря Мая е първият човек, който дойде да ни поздрави и със сълзи ни каза: „Сега сме истинско семейство“. Това е сбъдната мечта“.

Лакин и Мелани: „Снимката е направена от наши приятели, седмица след като се роди сина ни Остин. Любов, любов, любов!“.

Питър и Лес: „Бракувани в Нова Зеландия на 7 декември 2013 г., след повече от 20 години чакане!“.

Вики и Кристен с децата си: „Тази снимка е направена по време на семейна почивка в Ярауонга, Виктория. Трудно беше да се накарат всички да се усмихнат, но се получи, дори и с децата. Нашите три красиви деца: Леон на 5, Дан на 2, и Едън на 4 месеца. Нашето семейство е страхотно! Ще се радваме един ден да сключим брак!“.

Саманта и Лорън на круиз: „Снимката е направена, когато отплавахме от Сидни Харбър през юли 2013 г. по пътя ни към тихоокеанските острови за двуседмична почивка“.

Ейнджъл и Ашли в деня на сватбата им: „След 25 години заедно без да можем да се омъжим, пътувахме чак до Испания, заедно със семейството и приятелите си, за да го направим!“.

Ема и Серена с дъщерите си: „Гледам тази снимка и винаги се усмихвам. Нашите момичета могат да кажат, че имат две майки. Надяваме се, че един ден нашите деца ще могат да станат свидетели на любовта ни и ще ни видят под венчилото“.

Дийн и Филип: „Романтичен момент в Санторини, Гърция. Днес честваме 19 години на една прекрасна и пълноценна връзка“.

Ричард и Джеймс на плажа: „Началото на 2013 г., шест месеца заедно – аз и моят партньор Джеймс. Обичам тази снимка, надявам се, че ще имаме още много такива. Най-вече искаме снимка от момента в който сме съпруг и съпруг…“.

Самюъл и Джони с дъщеря им: „Нищо не ни носи по-вече удоволствие от това да излизаме заедно с нашата дъщеричка Рилах!“.

Джонатан и Винсент с нов дом: „Това са моите съквартиранти Джоно и Вини в деня на покупката на новия си дом. Те са заедно от седем години, имат два лабрадора, котка и сега голяма къща в Мелбърн. Толкова много любов!“.

Мат и Адам в Монако: „Моят партньор и аз отпразнувахме 10 години заедно в проучване на Френската ривиера в южната част на Франция. На тази снимка се радваме на един прекрасен ден заедно в Монако“.

Снимки: australianmarriageequality.com

Материалът е подготвен за GamaNews.bg от Иван Иванов.